Weird Science
Dumpning i stereo

2008-05-15  

dumpad1.jpgSist jag skrev hade En enastående studie i mänsklig förnedring oturen att bli sedd av mig samma dag som jag såg Zoe Cassavetes Broken English. De hade både i princip samma tema, men presenterades på helt olika sätt. Det sades bland annat att det ungefär aldrig funnits något liknande En enastående studie… inom filmens värld.

I ljuset av detta finner jag det lite komiskt att den i dag går upp i Sverige sida vid sida med Dumpad (som har den mer 2008-klingande originaltiteln Forgetting Sarah Marshall) – där Peter blir dumpad av sin tjej och börjar gråta. Full frontal-naken. Och blir rådeppig. Och Bridget Jones-patetisk. Han har i och för sig lyxen att kunna åka till Hawaii när the going gets tough, i stället för att häcka i Göteborg. Det är mer Hollywoodsockrat, och lite mindre sälta i Dumpad överlag förstås.

Men ändå, de ger båda en välkommen och fortfarande rätt ovanlig bild av Film-Mannen i dessa jättebäbisdagar – och är riktigt roliga båda två. Se dem!

[2008-05-16 10:40]
Julia

Jag tycker iofs att Peter gränsar lite till om inte jättebäbis så kanske jätte-åtta-åring. Fast det kanske också har sin charm.

[2008-05-16 10:44]
Emma

Fast det är ju ändå oceaner av jättebäbisaktighet mellan honom och exempelvis På smällen-männen.

[2008-05-18 11:25]
Julia

”Oceaner av jättebäbisaktighet” ska jag nog döpa min första skiva till.