Weird Science
Härlig hyllning hos Gethard

2012-02-26  

The Chris Gethard Show är en charmig DYI-talkshow som direkt-sänds varje onsdagkväll på en av New Yorks Öppna Kanalen-varianter, Manhattan Neighborhood Network (om man inte bor i New York kan man titta här). Programmet leds av komikern Chris Gethard, och är en lätt kaotisk tevetimme där udda karaktärer, upptåg, mer eller mindre kända gäster, paneldiskussioner och musikunderhållning blandas i en anspråkslös mix. Det är lite fritidsgård, lite fest, lite öppen scen. Showen började som ett arrangemang på Upright Citizens Brigade Theater i New York för några år sedan, och den företagsamme och något brådmogne Gethard (uttalas »geth-ard«, inte »get-hard«!) har släpat med sig flera av sina underliga kumpaner från den scenen till tevestudion.

Veckans avsnitt var utformat som en hyllning till en av showens största fans, en 16-årig tjej vid namn Alyssa. Under lång tid har detta superfan varit aktiv via twitter och mail och forum, ringt in till showen, deltagit på alla möjliga sätt – men aldrig varit på plats under en inspelning. Nu hade hon övertalat sin pappa att skjutsa in henne från förorten till Manhattan för att för första gången sitta med i publiken – men Gethard och kompani drog till med en kupp, placerade Alyssa i centrum och lät hela programmet kretsa kring henne. Alyssa är uppenbart en humornörd av rang, och Gethard hade dragit i alla trådar han kunnat för att få till en stjärnfylld och underhållande tillställning – vilket resulterade i en imponerande kavalkad av gäster som dök upp för att hälsa på den överrumplade tonåringen, bland annat typ halva 30 Rock och en massa SNL-folk. (Och Jon Glaser, som stal hela föreställningen utan att ens vara där.)

Det var en varm hyllning helt utan cynism eller ironi – och det var fantastiskt att se, veckans finaste teve. Kolla själva här.