Weird Science
Säsongspremiärsspecial: David ser massor av sitcoms

2011-09-19  

I dag inleds officiellt den amerikanska tevesäsongen (ja, det finns faktiskt en »officiell« säsong.)  De stora flertalet av helårsserierna på ABC, CBS, NBC, Fox och The CW kommer att ha haft premiär när veckan är slut.

I år tänkte vi uppmärksamma det på Weird Science. Det kommer att gå till så här: jag kollar på en massa säsongspremiärer, och sen skriver jag om dem allihop. Vissa texter kommer att bli korta, andra längre. Ribban kommer att vara lite lägre än vad den brukar vara på WS. I gengäld kommer ni att få betydligt fler texter än en vanlig vecka.

När jag gick igenom de amerikanska tablåerna insåg jag att nästan alla serier som jag räknar med att se den här veckan är halvtimmeskomedier. Det enda undantaget är The Good Wife, som i år sänds på söndagar, och som jag därför inte kommer att kunna skriva om förrän veckan är slut.

Så jag bestämde mig helt enkelt för att renodla: jag kommer att kolla på sitcoms, och jag kommer att skriva om sitcoms. Räkna med texter om följande serier.

Återvändande: How I Met Your Mother, Modern Family, The Big Bang Theory, Community, The Office och Parks & Recreation.

Nya: 2 Broke Girls, New Girl, Up All Night, Free Agents och Whitney.

Jag följer förstås tablån, men räkna med att det kan bli en viss eftersläpning. Up All Night och Free Agents har redan tjuvstartat sina säsonger. Whitney och New Girl finns också tillgängliga att se online. Texterna om dem kommer de närmaste dagarna.

Uppdaterat: Några justeringar i schemat: Last Man Standing, How To Be A Gentleman och Suburgatory har inte premiär den här veckan, som jag felaktigt antog.

[2011-09-19 20:42]
Yrre Yrrol

”New Girl” finns också ute att se om du inte uppmärksammat det

[2011-09-19 20:52]
Yrre Yrrol

Menade att den också tjuvstartat och finns tillgänglig ute på nätet som Upp all night, Free Agents och Whitney.

[2011-09-19 21:03]
Per

Peppad på Up All Night! Det vore så kul om den var bra. Will Arnett!

[2011-09-19 21:05]
David

@Yrre: Det har du rätt i! Tack för tipset.

Notera att ett antal inlägg har raderats på grund av trögfattad skribent.

[2011-09-19 22:46]
r

”Its always sunny in Philadelphia” då?

Jag tyckte första avsnittet var ok i all sin gränslöshet.

[2011-09-19 22:49]
David

Jag släppte Sunny för flera säsonger sedan och har inte haft tid att komma ikapp. Därav ingen text om den från mig den här veckan.

[2011-09-19 23:01]
r

Jag undrar om e01 den här säsongen av Its always.. inte blinkar lite till de som beskrivit serien som ”It’s Seinfeld on crack”.

[2011-09-19 23:21]
mxm

säsongspremiären av IASIP var helt fantastisk: mac med sin sopsäck full av chimichangas, call-backen till dennis crackberoende i säsong två, charlies vansinniga dejtplan… 5 av 5, och hör sen!

[2011-09-19 23:31]
Anna TS

Up All Night har jag sett piloten på och tyckte att den kändes lite ljummen. Och kemin mellan Will och Christina var kanske inte riktigt hundra. Dessutom avskydde jag Christinas tv-chef/programledare. Men den kan bara bli bättre nu (sa hon hoppfullt).

Ps. Sträckkolla – inte streckkolla.

[2011-09-19 23:51]
David

@Anna: Det där är en sån där grej som jag aldrig lär mig, och redaktör Kjell är sjukskriven… Kanske helt enkelt ska använda ord och uttryck som jag behärskar?

[2011-09-20 07:22]
matte

Har inte 2 1/2 män premiär i veckan också eller är jag helt off?

[2011-09-20 08:25]
David

@matte: Stämmer. Med Ashton Kutcher och allt. Finns några återvändande sitcoms som jag inte följer och därmed inte kommer att skriva om. De är 2 ½ men, Happy Endings, The Middle och Mike & Molly. Sen hoppar jag över nykomlingarna Man Up! och I Hate My Teenage Daughter, som låter för outhärdliga för att slösa 20 minuter på.

[2011-09-20 08:41]
ashe

Happy Endings var så där lagom trevligt tidsfördriv under uppehållet.

[2011-09-20 08:55]
matte

Aha. Har heller aldrig följt 2 1/2 män då jag aldrig ens fnissat åt något skämt i något av de tre-fyra avsnitt jag sett, och tyckt att Charlie varit så jobbigt klyschig, men nu kanske dynamiken förändras till det bättre.

[2011-09-20 09:47]
Julia

Jag kommer dock antagligen att skriva om Mike&Molly, antingen inför eller efter premiären.

[2011-09-20 22:47]
Calle

Ingen annan som tror på Hart of dixie som har premiär nästa vecka?

Sen ser jag fram emot att ni skärskådar några av de tyngre dramapremiärerna också. Pan am och Terra nova kan ju bli hur bra eller hur usla som helst.

[2012-06-07 19:22]
Weird Science » Sitcomsäsongen sent sammanfattad, del 1

[…] började tevesäsongen 2012-2013 med att recensera alla sitcompremiärer jag kom över. Jag hade en tanke om att följa upp och följa upp och utvärdera serierna som jag […]