Weird Science
Fin upplösning för Leslie och Ben

2011-09-25  

Den här texten innehåller spoilers av Parks & Recreation s04e01.

Ett hyfsat avsnitt av Parks & Recreation, men allt handlar ju om Leslie och Ben.

Leslie har fått chansen att uppfylla sin dröm om en politisk karriär, och vi förstår ju − det funkar inte, när media så småningom börjar rikta sitt intresse mot hennes privatliv, att hon har en affär med sin chef.

Det är vemodigt, men ändå på något sätt okej. Inte för att Amy Poehler och Adam Scott inte har personkemi, och inte för att Mike Schur och hans manusförfattare inte har gjort ett bra jobb med att etablera deras romans. De är inte ett sitcom-par för historieböckerna, men man vill att de ska vara tillsammans för att de vill att de ska vara tillsammans.

Samtidigt är Leslie så mycket sin egen person, så trygg i sig själv med eller utan Ben. Hennes lycka i livet var aldrig en kärleksrelation. Vi vet att hon klarar sig. Det känns rätt för henne.

Alan Sepinwalls intervju med Mike Schur, som till största delen handlar om Leslie och Ben, och om sitcom-romanser i vid mening, är ett läsvärt appendix till den här händelseutvecklingen.

För mig är det betryggande att läsa Schurs resonemang om att  de bestämt sig för  att skilja Leslie och Ben åt eftersom det var vad som kändes naturligt för rollfigurerna. Det är ju just romantiska förvecklingar som bara driver plotten, utan att kännas genuina utifrån hur vi känner människorna på skärmen, som kan få en serie att kännas såpig.

Schurs resonemang är ingående och intressant − det rekommenderas.

Det här är mitt sista inlägg den här säsongspremiärveckan. Det blev texter om Whitney, Free Agents, 2 Broke Girls, New Girl, How I Met Your Mother, Modern Family, Up All Night, Community, The Office, The Big Bang Theory och Parks & Recreation.

Tack till alla som har varit med och diskuterat. För min del känns det som att Säsongspremiärveckan på WS har varit lyckad. Vad tycker ni?

[2011-09-25 15:07]
D

Bra jobbat och fint initiativ. Hade dock varit härligt om du förlängt din vecka med en dag så kunde det kommit texter om Boardwalk Empire, Pan Am, Seth MacFarlanes alla serier, Desperate Housewives och The Good Wife också.

[2011-09-25 15:11]
Linn

Tycker det har varit väldigt roligt att läsa dina texter, det har också bidragit till att jag själv kollat igenom säsongspremiärerna, vilket jag annars brukar vara lite seg med.

[2011-09-25 15:12]
oggy

Ett lyckat koncept absolut, av det jag sett har avsnitten i sig däremot varit mindre lyckade. Community lade upp många bra premisser inför säsongen men var inte särskilt kul och Parks & Rec var halvljummet. Whitney var rent ut sagt hemskt! Roligast denna veckan var väl egentligen den enda serien du inte skrev om (Sunny). Rum ham!

[2011-09-25 16:03]
D

Sunny hade ju inte premiär denna veckan så var väl därför det föll utanför Davids ram men visst är det det roligaste på tv.

[2011-09-25 16:18]
Kjell

D: David specialiserade sig på en sitcompremiärvecka, som du kanske sett har några av oss andra kompletterat med några av dramapremiärerna, och mer kommer givetvis.

[2011-09-25 18:57]
rotv

Det stämmer verkligen att det inte ligger i Leslies karaktär vare sig att bli kär, eller att behöva kärlek, så beslutet att avveckla deras relation känns logisk. Mokumentärgreppet till trots är hon ju inte en ”realistisk” person på samma sätt som de andra karaktärerna delvis är det. Leslie är den komiska centralgestalten, älskvärd och konstig men samtidigt den minst ”mänskliga”. Kärleksrelationen mellan henne och Ben hade nog bara känts konstig, med tanke på att hon i mångt och mycket är ett stort barn emotionellt.

[2011-09-25 19:31]
Yrre Yrrol

Jag älskar Parks & Rec, synd att TV4 Komedi gömmer serien i sin tablå under skumma tider, 11:25 och sånt…vem håller koll på det?

[2011-09-25 19:52]
D

@Kjell: Jodå, det har jag sett.

[2011-09-26 09:03]
Brad Dourif

Håller med, pilotveckan har definitivt varit en rolig grej att följa här på WS. Jag kommer nog fortsätta titta på New Girl (trots Zoey), 2 Broke Girls som var bra mycket både smartare å roligare än det gav sken av att vara, och Up All Night, som faktiskt var bra på riktigt (upplösningen av avsnitt 2 med partyscenen var ju ganska uppenbar, men scheiße vad dom sålde den).

Längtar även efter en matig WS-text om den helt makalöst fantastiska Breaking Bad-säsongen!

Vet att ni inte riktigt tycker om fildelningsprat, men Pilkington måste väl ändå räknas som ett undantagsfall: såg att säsong 2 av av An Idiot Abroad drog igång nu i torsdags men kan inte hitta det nånstans – finns det att titta på?

[2011-09-26 11:48]
rotv

Brad: Jag hittade den på usenet. Nzbmatrix.

[2011-09-26 14:44]
rotv

Senaste avsnittet av BreakingBad var verkligen utmattande bra! Eventuell dipp i säsongens första halva har man tagit igen med råge i de senaste två tre avsnitten. Nu påminns man varför man älskar den här serien.

[2011-09-26 14:59]
Anna-Maria

Kommer någon kommentera det läckta premiäravsnittet av Dexter?

[2011-09-26 15:22]
Kjell

Anna-Maria: Vi skriver inte om Dexter förrän efter premiären.

[2011-09-26 19:50]
Calle

Jag var ärligt talat rätt besviken på premiärveckan. Nu brukar ju just sitcompiloter vara opålitliga men även de etablerade serierna började…sådär.
Nu håller jag dock tummarna för att Pan am är så bra som herr Danasten lovat.

[2011-09-27 09:41]
Arrhur

Ja avslutningen av senaste Breaking Bad-avsnittet, herregud alltså. Hisnande teve, bland det värsta/bästa jag sett, någonsin. Men jag antar att WS väntar till efter säsongsavslutningen innan eventuell text om säsongen…

Gillar förresten vad jag ser i Sunnys säsongsinledning också. Det är en så ojämn serie men verkligen heelt underbar när den är som bäst, vilket den närapå har varit de här två avsnitten tycker jag.