Weird Science
Radio om teve: svenskt drama och kundkontakt

2013-01-24  

 

På måndag har en ny svensk dramakomedi vid namn Molanders premiär på SVT, skapad av Ulf Kvensler, manusförfattare bakom bland annat Solsidan. Som av en händelse var han också huvudgäst för TV Heads senaste podradioavsnitt, inspelad inför publik i Stockholm i fredags. Kvensler, en underfundig klarinettist som lågmält snärtade in den ena onelinern efter den andra, berättar om sin karriär till dags dato och från vilka serier och filmer han hämtat inspiration för musikbaserat familjedrama. Bland dessa finns brittiska Brassed off där gruvarbetare spelar i blåsorkester, en fantastiskt fin liten filmpärla som man för tillfället kan återknyta kontakten med här.

Ragnhild Thorbech, inköpschef på HBO Nordic, var också gäst i panelen och berättade om sitt arbete, lanseringen av nättjänsten och planerna för framtida utbud. Tredje och sista gästen var jag själv, och jag fick chansen att ge min syn på både Molanders, dialekter, små äpplen, den senaste tidens lanseringar av nättevetjänster och en del annat. Värt en lyssning, alltså!