Weird Science
Äntligen..?

2013-02-03  

New Girl alltså. Jag är en av många som var lite skeptiska och sedan motvilligt charmades. Vid det här laget är jag sedan länge övertygad. Och senaste avsnittet var faktiskt ett exempel på serien i sitt allra essigaste esse.

Det gick i hundraåttio, utan pauser för förklaring eller eftertanke. En stulen trans-trench, misslyckad onani, barraggande, återkomsten av True American (som någon borde försöka göra till en riktig lek), allt på hög volym och högt tempo.

Och så en koncentrerad uppskruvad version av en och en halv säsongs will-they-won’t-they. Upplagd på absolut billigaste högstadievis, med en lek som slår fel och Jess och Nick instängda bakom en plåtdörr med kysstvång. Så nära, om och om igen, dinglat framför publikens näsor, nääästan – och så inte. Ska de, ska de inte? Nick råkade avslöja sig lite och stammade bort det, och löste situationen på fullt logiskt sitcomvis – genom att klättra ut genom fönstret.

Sen. Precis när det stod klart att den här leken inte skulle ge det många väntat på, när avsnittet i princip var slut, så kom den. Kyssen. Med, av någon anledning, lite för uppdragen mickvolym vilket resulterade i något konstig ploppljud på slutet. Men ändå. En riktig kyss, som verkade skärra dem båda två lite.

Och kanske även oss. För vad innebär det här? Är det bara skönt att ha det avklarat, så att spänningen är borta och ur systemet? Eller kommer de fortsätta att dansa runt frågan och runt varandra så att alla både i och utanför serien kommer att börja skrika åt dem att de ska sluta jiddra börja ligga?

[2013-02-03 09:51]
Mattis

Jag är jävligt skeptisk. Jag gillade att de just kunde gilla varann och vara nära utan att nödvändigtvis behöva vara ihop, jag har hela tiden tyckt att det har varit uppfriskande. När sitcom-er går in i ska-dom-eller-inte-fasen tycker jag i regel att riktningen och tonläget förslappas, den egna profilen tenderar att suddas ut och de går in i en allmängiltighet som är trist! Jag hoppas att det inte är fallet, men fruktar ändå vad som komma må!

[2013-02-03 11:33]
Gustaf

Regler för true american:
http://trueamericanrules.com/

[2013-02-03 12:35]
Linda

De byggde upp det fint till den kössen tycker jag (satt och jublade inombords och lite utombords också) men det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig…

[2013-02-03 12:37]
Julia

Tack, Gustaf!

[2013-02-03 13:57]
KG

Tror faktiskt inte att någonting kommer att hända. Man har lagt så mycket fokus på Schmidt och Cece, och med tanke på den nuvarande storyline så vore det ett mindre mirakel om de inte återförenas innan säsongens slut. Att man då skulle bränna av Jess och Nick samtidigt känns inte riktigt rätt.

[2013-02-03 21:13]
David

Superbra avsnitt. Och jag tyckte att kyssen var förtjänad.