Weird Science
Paddy Meehan är tillbaka – uppföljare till The Field of Blood!

2013-08-11  

Ni har väl inte missat att en av de bästa teveserierna från 2011 är tillbaka? Uppföljaren till den fantastiska dramatiseringen av Denise Minas The Field of Blood som handlar om den unga tidningsreportern Paddy Meehan (underbart spelad av Jayd Johnson) visades på BBC  i veckan. Den andra säsongen utspelas några år efter första säsongen och Paddy  jobbar nu nattskiftet och kamperar ihop med veteranen George McVie i »the call car« där de sitter och lyssnar av polisradion efter nästa story som de kan sätta tänderna i.

Samtidigt som de blir rejält insyltade i ett mord på en advokat med specialisering i mänskliga rättigheter köps tidningen upp och en ny kvinnlig ansvarig utgivare tar över rodret för att förbereda för en ny era, vilket givetvis blir en chock för de gamla rävarna på redaktionen och redaktör Murray Devlin (David Morrissey) ställs nu inför tuffa utmaningar med den nya ledningen.

Gillade man första säsongen så kommer man absolut att gilla det här då det är lika välskrivet och spännande från start till slut. Att det första avsnittet inleds med att Paddy och George kör runt i Glasgow-natten till tonerna av Lloyd Cole And The Commotions Are You Ready to be Heartbroken är bara en bonus.

[2013-08-11 17:15]
Jimmy Jazz

Tack för tipset! Hade nästan glömt bort Field of Blood. Är det bara två avsnitt? Kommer det mer?

[2013-08-11 19:39]
Jimmy

Nej, det är tyvärr bara två avsnitt.

[2013-08-11 22:27]
Truxton Spangler

Tack för uppmärksamandet. Tänkte på The Field of Blood tidigare i sommar utan att lyckas komma på titeln.

[2013-08-16 17:36]
Olle

Åh så fantastiskt! Hade helt missat att det ens fanns planer på fler avsnitt. Älskade verkligen första säsongen!