Weird Science
Bettys familj kväver mig!

2009-02-07  

Så här tre säsonger in i Ugly Betty har jag en liten fråga: Vad är egentligen dealen med familjen Suarez? Maniskt hejar de på Bettys karriär – tills den hindrar henne att fyra kvällar i veckan vara hemma i Queens (där hon inte ens bor längre), vill säga.

Är det mina syskon och föräldrar som är galna? Är det därför jag inte kan relatera till att bli uppringd och utskälld fyra gånger om dagen på grund av olika obegripliga familje-issues?

Och jag ljög förresten om det där med att inte bo i Queens, för nu har hon flyttat hem igen. Varför, frågar man sig? När hon hittat sin älskade Manhattanlägenhet och jobbet är mer tidskrävande än någonsin? Jo, för att Betty inte var hemma och hjälpte till på Hildas affärsinvigning utan »valde« att jobba. Och då dog hennes pappa. Eller fick hjärtinfarkt. Men han kunde dött! Då spelar det ingen roll att han är en vuxen människa som redan har en dotter boende hos sig, eller att han dessutom har en anställd hemvårdare. Nej, det han verkligen behöver är fler kvinnor som daltar med honom. Och på samma gång får Betty en påminnelse om att veta hut och inte tro att hon kan komma här och flytta hemifrån hur som helst.

Ibland känns det som att handlingen i Ugly Betty hittas på av någon dysfunktionell tokstolle som fortfarande bor i sina föräldrars källare. Sedan passerar den en stackars minion som får gå igenom konflikterna och förstora upp dem så att det ska bli förståeligt varför Betty blir så himla uppjagad hela tiden. Bara att det inte blir det. I nuläget är Mark, Amanda och Justin – för övrigt den mest skamligt underanvända talangen i Ugly Betty – de enda anledningarna att inte ge upp hoppet helt om den här trötta soppan.

[2009-02-07 14:16]
Molly

Fullkomligt normalt beteende i en mexikansk-amerikansk ärkekonservativ familj, plus att serien är baserad på en mexikansk telenovela.

[2009-02-07 21:06]
Mattias S

Mark, Amanda och Justin har varit det bästa med serien sen början. Men dom har fått alldeles för lite utrymme och all annan skit står mig upp i halsen så jag orkar inte titta mer.
Någon borde klippa ut alla scener som har med Mark, Amanda och Justin att göra…

[2009-02-08 15:49]
Sanjay

Tänkte lite som Molly. Vet inte riktigt hur det är för mexare, men ur ett indiskt perspektiv är det hela fullt logiskt.

[2009-02-09 12:19]
Marre

Tro det eller ej, men familjerelationerna ser runtom i världen oftast INTE ut som de gör enligt de queerteoretiska konstruktioner som diskuteras på svenska kutursidor…

[2009-02-10 01:24]
rev

Hur ser queerteoretiska konstruktioner som diskuteras på svenska kultursidor ut? *nyfiken* (*hatar när folk skriver saker mellan stjärnor men kan inte uttrycka min nyfikenhet på annat sätt just nu*)

[2009-02-10 11:26]
Marre

Kolla på kultursidorna själv.

[2009-02-18 11:54]
rev

Jag tror du snackade skit.