Weird Science
Första förhandstittarna på höstens humorhöjdpunkter

2009-06-29  
vEM5B4P8PIg

De första förhandstittarna på höstsäsongens nyheter och comebacker har börjat dyka upp, och det ser väldigt trevligt ut på komedifronten. På HBO återvänder Curb Your Enthusiasm efter två år (ingen trailer där än). Men nästan ännu peppigare känns Bored to Death, en ny serie med Jason Schwartzman och Zach Galifianakis som har premiär i september.

Noterbart är att engelska Channel 4 vill lägga sig i humorframkant. De har plockat upp Kristen Schaals Penelope, Princess of Pets och ytterligare en serie som vid första anblicken ser ut att kunna bli precis hur bra som helst: The Increasingly Poor Decisions Of Todd Margaret, skriven av David Cross och Shaun Pye (från Extras) och med Cross, Will Arnett och Spike Jonze (!) i rollerna.

lNrPr-UCtog

Dessutom kommer Community (med John Oliver och Chevy Chase i biroller) på NBC i höst. Det är ett inte riktigt lika överjävligt lovande upplägg, men på de trailers som släppts hittills ser det ut att kunna bli riktigt trevligt.

Här finns för övrigt fler trailers från NBC:s hösttablå (bland annat för Parenthood, en dramaserie baserad på Steve Martin-filmen med sama namn. Mycket märkligt.)

[2009-06-29 11:01]
Rebecca

Trailern till Bored to Death var bra! Frågan är bara om serien kommer bli nerlagd efter fyra avsnitt som underbara The Unusuals blev. Jag vågar knappt kolla på nya amerikanska serier längre, de ges inte chansen att etablera en publik och läggs ner innan man ens fått en inblick i seriens värld. Dötrist.

[2009-06-29 12:44]
David

HBO brukar tack och lov behandla sina serier väl. På rak arm kommer jag bara på en serie som de har lagt ner i förtid på senare år, ”John From Cincinnati”. Och den var det väl egentligen ingen som gillade?

[2009-06-29 12:44]
David

”Tell Me Your Love Me” lades ner i förtid också, förstås.

[2009-06-29 12:57]
Kjell

HBO la ner Lucky Louie åt helvete för tidigt. Louis CK hade en mästerligt säsong 2 inom sig. Det var en stor sorg både för hans fans och honom själv…

[2009-06-29 16:32]
Daniel

”John From Cincinnati” var ju så usel att en säsong egentligen var en säsong för mycket. Vad tycker vi om ”Hung” då? Tyckte första avsnittet var rätt lovande om än ganska långt från helt fantastiskt.

[2009-06-29 20:06]
Palmodovar

David: Var det tänkt att ”Tell me you love me” skulle gå fler säsonger? Den kändes avslutad, jag hade svårt att se hur karaktärerna skulle utvecklas vidare. Den var lite som en blandning av en miniserie och en säsongsserie.

[2009-06-30 10:00]
David

Palmodovar: ”The series was picked up by HBO for a second season in October 2007, but ultimately was cancelled in July 2008 when Mort said she ”couldn’t find the right direction” to take the series.” enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Tell_Me_You_Love_Me.

Lucky Louie är väl undantaget, en HBO-serie som förtjänade mer tid än den fick. Men man kan väl lugnt säga att Bored To Death sitter säkrare än vad den hade gjort på t ex ABC.

Daniel: Jag gillade Hung-piloten. Den var kanske inte helt subtil i berättandet, men jag gillade både tonen och skådespelarna. Nu när premissen är etablerad kan man kanske hoppas på en mer raffinerad story i de kommande avsnitten.

[2009-06-30 10:04]
Joråsatteh

Nä, protest!
John from Cincinnati var ju fantastisk.
Den enda serien på länge som verkligen förtjänade epitetet Lynchiansk.

Hade den bara fått nån säsong till på sig hade den säkert blivit ganska begriplig också..

[2009-06-30 12:46]
Martin

”Lucky Louie” borde väl rimligtvis också kostat en spottstyver att producera jämfört med vilken annan HBO-serie som helst. Men sånt spelar såklart en mindre roll i sammanhanget.

[2009-06-30 13:47]
r

”Nä, protest!John from Cincinnati var ju fantastisk.
Den enda serien på länge som verkligen förtjänade epitetet Lynchiansk. ”
SVAR:
Jag tyckte John från.. helt saknade nerv och inge tittarna lust att kolla vidare.Tror det hängde på karaktärernas brist på charm. Sen jag är jag inte helt övertygad om att Twin Peaks har klarat tidens tand tillräckligt väl för att ha kvar som den där måttstocken. Såg om TP och förvånades över hur snabbt jag tröttnade

[2009-06-30 22:31]
John

HBO har lagt ner massvis med serier i förtid. Carniv√ɬ°le, Rome, Deadwood, The Comeback m.fl. Skillnaden är att HBO spelar in säsongerna färdigt innan dom visas så ingen serie blir nerlagd efter bara ett par visade avsnitt.

[2009-07-01 10:05]
Palmodovar

John: The Wire var ju på fallrepet också. I extramaterialet till säsong två eller tre pratar David Simon om att de var på väg att stekas. Och slutet av säsong 2 känns mycket som om de knyter ihop trådarna, en snygg låt ligger i bakgrunden medan alla karaktärer liksom tackas av. Så man kanske inte ska romantisera HBO för mycket.

[2009-07-01 21:16]
sassa

yay parker posey!

[2009-09-18 00:12]
Weird Science » Tevehöstens nyord: Noir-otisk!

[…] utan kvalifikationer, och med Zach Galifianakis och Ted Danson i biroller? Sedan HBO smög ut den första Bored To Death-trailern i våras har det känts som höstens mest lovande tevekoncept. Ett par […]