Weird Science
Släpp fram LCK!

2009-10-04  

Jag erkänner villigt att anledningen till att jag plockade upp Parks and Recreation igen – som jag övergav nånstans mitt under föregående säsong på grund av snabbt svalnat intresse – nästan helt och hållet hade att göra med att Louis CK för närvarande gästspelar i serien som en dumsnäll polis som blir intresserad av Amy Poehlers karaktär. Det kan aldrig finnas för mycket LCK på teve, tänkte jag. Men jag blev faktiskt förvånad över hur genuint bra han är. CK:s solida komiska tajming är kanske inte så överraskande, men jag uppskattar verkligen hur mänsklig konstapeln blir i hans gestaltning – han är aldrig en platt sitcomfigur. Med små medel i replikskiften, samt hans obekväma beteende framför kameran i de mockumentära inslagen, lyfter CK karaktären högt över den cameo-roll polisen egentligen är.

Det enda jag irriterar mig på är hur lite utrymme han får. In med fler CK-scener! Samspelet mellan honom och Poehler är toppen, och scenen senast med de inramade politikerporträtten var otroligt fin.

Annars gläds vi såklart åt att förra veckans avsnitt regisserades av Human Giants Jason Woliner, vars karriär går från klarhet till klarhet.

[2009-10-05 09:40]
sp

Louis CK är fantastiskt. För er som inte redan vet så uppträder han live på Cina Teatern i Stockholm 15 november, så se nu till att köpa biljetter så det inte blir inställt som förra gången.

[2009-10-05 13:51]
mxm

när kommer ”Louis” förresten? hälsningar Orkar inte googla

[2009-10-05 21:39]
Brad Dourif

Martin: du måste ju nämna hur serien lyft sen början av s01! Även om det inte är av samma proportioner är ju en jämförelse med The Office US självskriven; slutet av första och början på andra är ju svinkul där början av första var tråkig och fantasilös Michael Scott-plagiat (precis som Scott/Brent). Det kan nog bli något, det här.
sp: tack så mycket, det hade jag ingen aning om. Blir till att beställa.

[2010-06-24 21:15]
louisfan

Ni kommer väl att bevaka Louis CK:s nya serie ”Louis”, som har premiär i USA på FX den 29 juni?

[2010-06-24 23:45]
Martin

Givet.

[2010-06-25 10:24]
louisfan

Härligt, ser fram emot att läsa era synpunkter! Vet du förresten något när ngt nytt stand-up-material från LCK släpps? Det är väl ”Hilarious” som är hans senaste set? Har du sett det?

[2010-06-25 11:10]
Martin

Hilarious var det senaste, ja. Under 2010 har han nog mest jobbat med ”Louie”, men han har ju ett rasande tempo vad gäller att skriva nytt standup-material, och jag vet att han ”pensionerar” allt material när det dokumenterats i exempelvis en HBO-special. Han har ett oerhört behov av att hela tiden röra sig framåt.

Här är han förresten hos Leno i veckan:

http://www.youtube.com/watch?v=3mSAQaR_Ax0

[2010-06-25 15:29]
louisfan

Tackar!