Weird Science
SNL efter strejken

2008-02-24  

wiig.jpgLördagens avsnitt av Saturday Night Live, det första efter det långa strejkuppehållet, tillhörde ensemblens kvinnor. Jag vet inte om det var en slump eller om Tina Feys värdskap spelade någon roll – intrycket var hur som helst att de bästa rollerna, de matigaste bitarna, de roligaste sketcherna, helt var i händerna på Amy Poehler, Kristen Wiig och de andra. Från den inledande reklamfilmen om pillret som skjuter upp kvinnors mens i elva månader så att man bara får den en gång om året (med nackdelen »when it is time for your period, hold on to your fucking hat«), via Poehlers enbenta tävlande i Rock of Love och Fey som »Women’s News Correspondent« på Weekend Update, till Wiigs bisarra reklam för »Virgania Horsen’s Hot Air Balloon Rides« (som kunde varit producerad av Tim and Eric).

Även om avsnittet inte var fantastiskt rakt igenom (det är det ju sällan, det ligger nästan i programmets natur) så var det tillräckligt roligt för att jag ska se fram emot nästa veckas show – Steve Martin dök upp och gav Fey ett inspirerande peptalk, Bill Hader gjorde en utomordentlig imitation av Daniel Day-Lewis i There Will Be Blood, och till och med ensemblens sämsta medlem, Darrell Hammond, var okej i sitt enda framträdande, som Donald Trump. Att sedan Carrie Underwood stod för musikunderhållningen får man helt enkelt ha överseende med.

För övrigt: Mike Huckabee fortsätter att dyka upp i humorprogram som medvillig driftkucku (igår SNL). Varför ihärdar han? Han är inte längre en valbar kandidat, det lilla humorkapital han en gång hade är sedan länge förbrukat, och så sent som i onsdags satt Jon Stewart hos Larry King och rullade med ögonen över Huckabees politik och gladdes över hur tacksam han var att driva med.

[2008-02-25 08:20]
David

Mike Huckabee har ju tragiskt nog fått för sig att han passar i komiska sammanhang efter uppmärksamheten hans första film med Chuck Norris fick. Så nu är han överallt och personifierar tönten som felaktigt tror att folk skrattar MED honom.

[2008-02-25 09:26]
Jacob

Visst måste Kenan Thompson också vara en het kandidat till sämsta ensemblemedlem? Eller är jag bara skadad av att ha sett för mycket Kenan & Kel när det begav sig?

[2008-02-25 10:07]
San

Han är en fullt trolig Vicepresidents kandidat och kanske en av få saker som skulle kunna få Republikanernas kärntrupper att rösta på McCain som de annars är rätt skeptiska till.

[2008-02-26 10:02]
karin

Grejen är ju att SNL-kvinnorna just nu är bra mycket roligare än SNL-männen – det är egentligen bara Bill Hader och i vissa fall Andy Samberg som når upp till Kristen Wiig, Maya Rudolphs och Amy Poehlers klass, tycker jag. Fast jag saknar fortfarande Tina Fey, 30 Rock är oftast klart roligare än SNL.

[2008-02-26 10:22]
Martin

Maya Rudolph är förresten inte kvar på SNL, hennes kontrakt förnyades inte. Å andra sidan bor hon ju i Los Angeles numera, som Mrs Paul Thomas Anderson.

[2008-02-27 16:19]
JET

Och ”de andra”? Det är väl precis en till, nya Casey Wilson? Som gjorde debut med den äran, måste jag säga. Verkar både duktig, säker och rolig. Sen är hon dessutom lite snygg, vilket ju inte skadar alls.

[2008-02-28 07:35]
Martin

Ja, hon var riktigt bra!