Weird Science
Filmdagarna: korrespondens #1

2010-08-25  

Per och jag befinner oss just nu på Malmö Filmdagar, där vi försöker se så mycket som möjligt av det kommande bioutbudet i höst, under fyra (eller tre och en halv) superintensiva dagar. Man kan med fördel följa vårt sporadiska twittrande från evenemanget, men vi har också en idé om att ful-podcasta lite. Inte istället för att skriva fullödiga rapporter om det vi sett, men kanske som ett litet komplement, ett litet smakprov av det vi ser och upplever.

Det här är lite av ett experiment för oss alla – vi är glada amatörer vad gäller fältinspelningar, och här på WS har vi aldrig testat det här med att dela med oss av ljudklipp. Det går att ha åsikter om såväl ljudnivå, redigering och vad vi babblar om. Dessutom är det ett visst lagg på när vi spelar in och när vi har möjlighet att lägga upp det på WS. Så ha det i åtanke när ni lyssnar på denna första audiokorrepondens från Malmö Filmdagar 2010.

[2010-08-25 09:10]
Henrik Ö

Cool idé, bra genomfört. Ljudkvaliteten tyckte jag var helt OK, bakgrundsmyllret störde inte samtalet och gav mer intrycket av att ni befann er mitt i smeten, väldigt autentiskt.

Det viktiga är ju snack-kvaliteten och den var bra. ”Wall Street 2 – The Search for Curly’s Gold” *gapskratt*. Liksom diskussionen om dagtraktamentet. Kanske det utvecklas lite fastare former framöver? Du och Per har ju en Siskel & Ebert-thing going, Per verkar genomgående mer benägen att ge bra ”betyg” (i metaforsk bemärkelse då ni inte ger betyg) än du.

[2010-08-25 13:31]
Hisingen

Lysande! Mer!

[2010-08-25 14:59]
K.A

Apropå något helt annat, kommer ni skriva någonting om den nyligen avlidne regissören Satoshi Kon och hans filmer(Paprika, Tokyo godfathers mm)?

[2010-08-25 18:54]
Christopher

Bra inslag! Om ni ska köra mer sådant här i framtiden hade det det varit fett med en liten presentation av programmets innehåll i textform, som t.ex. slashfilm kör på sin poddar. Då är det ännu lättare att veta om man ska lyssna eller inte.

[2010-08-25 19:06]
Martin

Absolut, Christopher, mer info i textform utlovas. Dessutom lite tydligare (mycket tydligare) intro och outro på själva podden. Många barnsjukdomar just nu!

[2010-08-26 16:57]
Bine

Bra! Lite Hassan-känsla (på ett bra sätt) med Kjell-bashingen. Har åttan eller TV 4+ ringt än?

[2010-08-26 21:15]
Kjell

Bine: ja, TV8 ringde direkt när de hörde ”fickpengar av Kjell”-gaget, de såg en ekonomisk deal där tror jag.

[2010-08-27 15:00]
Bine

Ja, 200 per måltid var en kalasdeal!

[2011-09-30 14:47]
Filmkritik.mp3 | FLM

[…] Per Perstrand och Martin Degrell från filmbranschens årliga skåneresa till Malmö filmdagar på Weird Science (och diskuterade precis som Kino bland annat Samuel Frölers pungchock i Till det som […]